Een mooi menu opgesteld, maar welke wijn past daar nu bij? Teveel keuze?

Wanneer wijn en spijs in harmonie zijn met elkaar, ontstaat een unieke smaakervaring.
Ben je benieuwd welke wijn bij het diner past?

Bekijk het op onze website door het hoofdingrediënt in de zoekbalk in te voeren, of stuur ons geheel vrijblijvend een email naar info@wijnbasket.nl en vertel ons je diner. Graag maken wij een mooi wijnvoorstel, op maat gemaakt naar het budget en wensen.

Er gelden grofweg 2 traditionele regels voor het combineren van wijn met gerechten, te weten; witte wijnen bij vis en rode wijnen bij vlees. Daarbinnen heb je honderden specifiekere regels om een wijn en gerecht te verfijnen.

Zo is niet alleen de vis of vlees belangrijk, maar vooral ook de saus. En als een stuk vlees gebakken of gegrild is met veel kruiden, kan dit ook een totaal andere smaakervaring geven en kan daarbij een geheel andere wijn gewenst zijn.

De wijn mag niet overheersen op een gerecht, maar ook het gerecht mag niet over de wijn heen gaan. Beide moeten elkaar aanvullen. Zoek naar een mooie harmonie waarin beide het best tot hun recht komen.

Begin altijd met de lichtste wijn, eindig met de zwaardere wijnen.

Pas op met zoute gerechten, deze passen niet bij wijnen met veel tannines. Ronde en vettige gerechten passen beter bij ronde gerechten, strakke gerechten passen veelal het best bij een strakke wijn. Alsmede fris bij fris en rijp bij rijp. Zorg hierbij voor een smaakniveau wat overeen komt.

Het lijkt hiermee helemaal niet zo moeilijk te zijn, maar hoe weet je wat er in een fles zit en hoe het smaakt? Heb je wat hulp nodig; wij helpen je graag!