Spanje is qua oppervlakte het grootste wijnland ter wereld, maar qua volume niet; door veel lage opbrengsten in de hete en droge gebieden in het midden van het land. In het noorden is het land veel koeler en natter dan het zonnige zuiden. De meeste gebieden liggen dan ook in het noorden en oosten, met uitzondering van La Mancha, net onder Madrid.

Heel bekend is de rode Rioja uit Spanje, maar inmiddels komt er veel meer moois aan wijn uit dit land. De meest bekende druif uit Spanje is de tempranillo. Daarnaast vind je er veel garnacha (grenache) en murviedro (mourvedre). Voor witte wijnen wordt veel gebruik gemaakt van de macabeo, albarino, verdejo en palomino.

Van sappige frisse wijnen, tot heel stevige eetwijnen, in Spanje vind je een grote diversiteit aan wijnen. Elke wijn in onze webshop, heeft een beschrijving in smaak en gegevens.

Wil je Spanje eens proberen? Dan hebben wij een heel mooi proefpakket klaar, van alles wat; fris en fruitig tot vol en stevig uit 2002. Van elke wijn in het pakket wordt een uitgebreide beschrijving geleverd, alsmede wijn-spijs ideeën.
Bekijk hier ons huiswijnenproefpakket, (2 flessen wit, 2 flessen rosé en 2 flessen rood) en het Spanje proefpakket. Bij de aanbiedingen vind je diverse Spaanse wijnen, waar je zelf een proefpakket kunt samenstellen.