Het wildseizoen is een van de belangrijkste seizoenen in Nederland. Voor de meeste restaurants loopt het wildseizoen van 15 oktober, wanneer de jacht op fazant en haas wordt geopend, tot en met tweede kerstdag. Maar het wildseizoen duurt in werkelijkheid eigenlijk het gehele jaar. Dat houdt in dat u het hele jaar vers Nederlands wild kunt eten. En toch, in de overgang van de zomer naar het najaar, is een lekker glas stevig rood met een stukje wild het lekkerst in deze tijd.

In ons assortiment meerdere wijnen welke heerlijk bij een goed stuk wild als fazant, eend, duif, hert of patrijs gaan. U kunt deze heel gemakkelijk vinden door in de zoekbalk ‘wild‘ te typen. Wellicht wilt u specifieker zoeken en bent u wellicht op zoek naar een goede rode wijn bij een gerecht met duif.

Een paar wijnen verdienen extra aandacht.

Le Cheval Frison Frankrijk, Rhone, Cotes du Luberon A.C. 2009

Heerlijke Rhone wijn van Syrah, Grenache en Carignan. Een stoere rode wijn, met een neus vol rood fruit. Volle smaak van rode kersen, kruiden en specerijen. Licht boers met een kruidige afdronk. Heerlijk bij rood vlees, wildgerechten, wilde een en belegen Hollandse kazen.

Cuvée La Long Bec Vieille Vignes, malbec-cabernet franc

Intense neus van zwarte kersen en bramen, mild kruidig, volle dikke maak, licht aards, rijpe tannines. Lekker bij gerechten als wild, rood vlees, biefstuk, entrecote en gerijpte kazen.

Iglesia Vieja Reserva Spanja, Yecla, Bodegas La Purisima, D.O. 2002

Monastrell, cabernet sauvignon en tempranillo. Veertien maanden houtrijping, stoer, stevige geur, licht boers, krachtig met kruidige afdronk. Bij lamsvlees, stevigere wildgerechten, entrecote, oude en overjarige kazen.

Geniet van het seizoen!